Vette vis is belangrijk voor je vanwege de gezonde visvetzuren die erin zitten. Niet voor niets raadt het Voedingscentrum dit aan. Er zijn weinig mensen die aan de juiste hoeveelheden Omega 3 komen. Een voedingssupplement biedt dan uitkomst. Ook als je al veel vis eet kan het innemen van extra visolie een positieve invloed hebben op onder andere hart- en bloedvaten.

Visolie & Omega 3

Visolie is geraffineerde olie die afkomstig is uit vis. Visolie bevat vetzuren zoals Omega 3, welke een positieve invloed hebben op de gezondheid. Omega 3 is een essentieel vetzuur dat niet door het lichaam wordt aangemaakt, maar wel nodig is. Omega 3 bestaat uit Alfa-linoleenzuur, EPA en DHA. De Gezondheidsraad adviseert volwassenen om per dag minimaal 200 mg Omega 3 visvetzuren binnen te krijgen.

Voordelen van EPA & DHA

EPA en DHA zijn vetzuren die een gunstige invloed hebben op de hersenen, hart- en bloedvaten en het gezichtsvermogen. Een dagelijkse inname van minimaal 250 mg EPA en DHA draagt bij aan de normale werking van het hart. DHA is daarnaast, bij een dagelijkse inname van 250 mg, goed voor de hersenfunctie en het gezichtsvermogen.

Koudwater Visolie

Vissen die vrij kunnen rondzwemmen in een koudwater zee bevatten maar liefst 3 x meer Omega 3 dan iedere andere vissoort. Bij de productie van koudwater visolie zijn de eerste twee fases van het productieproces heel belangrijk:

Fase 1: het verwijderen van andere vetzuren dan de Omega 3

Fase 2: het verwijderen van onzuiverheden die in de ruwe visolie aanwezig zijn

Door vervolgens de visolie te koelen en te bleken wordt deze beter bestand tegen oxidatie. Tenslotte worden antioxidanten toegevoegd en wordt de visolie op specifieke wijze opgeslagen om oxidatie tegen te gaan. Aan het einde van het productieproces blijven er twee soorten olie over: Ethylester en Triglyceride visolie. Beide soorten bevatten een hoge concentratie Omega 3. Koudwater Visolie van Lucovitaal bevat Ethylester. Een gunstig aspect van Ethylesters is dat zij meer geleidelijk worden opgenomen dan Triglyceriden.

Koudwater Visolie van Lucovitaal wordt gewonnen in de schone wateren van de Grote Oceaan, nabij Peru. De visolie wordt gemaakt van Ansjovis, is zuiver (vrij van PCB’s en zware metalen) en zeer geconcentreerd. Het bevat maar liefst 504 mg EPA en 378 mg DHA per capsule. De capsules van 100% visgelatine hebben een dikke wand wat ervoor zorgt dat er geen nasmaak is en oprispingen tegengaat. Visolie zonder de geur en smaak van vis!

Visolie – voor wie?

Bijna iedereen heeft baat bij inname van visolie. De aanbeveling van de Gezondheidsraad – minimaal 200 mg Omega 3 visvetzuren per dag – kan worden gehaald door per week 1 portie vette vis te eten, zoals haring of zalm. Veel (vette) vissoorten bevatten echter te hoge concentraties van schadelijke stoffen zoals zware metalen en PCB’s. Daarnaast is het gebleken dat het gebruik van extra visolie naast het eten van vis een meerwaarde heeft voor je gezondheid.

Neem jij extra visolie in? Wat denk jij over Koudwater Visolie? Laat het ons weten via Facebook of Instagram!