Gratis verzending vanaf €20 in Nederland en België
Snelle levering!
Snelle bezorging
Veilig betalen, zonder extra kosten

Alles over Vitamine C!

Alles over Vitamine C!

Alles over Vitamine C!

Vitamine C is voor veel mensen de bekendste vitaminesoort. Het is algemeen bekend dat Vitamine C een invloed heeft op de weerstand en het immuunsysteem. Weet jij echter alles over deze vitamine? Wij geven je alle feitjes en fabels!

Vitamine C feitjes

Vitamine C heeft diverse eigenschappen en invloeden op ons lichaam. Echter zijn sommige van deze eigenschappen bekender dan anderen. Hieronder lees je een opsomming van de belangrijkste Vitamine C feitjes.

1. Vitamine C kan snel verloren raken tijdens het koken

Aangezien Vitamine C oplosbaar is in water, bestaat de kans dat je bij het koken van voedingsmiddelen de stof verliest. Het is daarom raadzaam om bij het koken weinig water te gebruiken en ook om je groente niet te klein te snijden. Een andere tip is om groente niet te lang te koken, Vitamine C is namelijk ook gevoelig voor verhitting en zonlicht.

2. Vitamine C en weerstand

Vitamine C stimuleert de aanmaak van extra witte bloedlichaampjes. Deze bloedcellen zijn een belangrijk onderdeel van ons immuunsysteem.

3. Vitamine C rijke groenten en fruit

Veel mensen denken automatisch aan sinaasappels wanneer ze aan Vitamine C denken. Sinaasappels bevatten veel Vitamine C, echter zijn er veel diverse groente- en fruitsoorten die veel Vitamine C bevatten. Groentevoorbeelden zijn paprika, broccoli, spruitjes, rode kool, witlof en zoete aardappelen. Fruitvoorbeelden zijn kiwi, citroen, ananas, frambozen, mandarijn en watermeloen.

4. Een voorraadje Vitamine C aanleggen is niet mogelijk

Ons lichaam kan Vitamine C niet opslaan. Hierdoor is het van belang om dagelijks voldoende Vitamine C binnen te krijgen.

5. Vitamine C is goed voor je huid

Vitamine C ondersteunt bij de aanmaak van collageen. Dit is het bindweefsel dat onze huid zacht en stevig houdt.

6. Rokers en personen met stress hebben meer Vitamine C nodig

Door het roken van tabak wordt Vitamine C dubbel zo snel afgebroken in het lichaam. Om deze reden hebben rokers dus extra Vitamine C nodig om dit te voorkomen.

Vitamine C fabels

Naast bovenstaande feiten hebben we ook een aantal fabels onder elkaar gezet. Dit zijn verkeerde aannames die uit de feiten tot stand kunnen komen.

1. Als je dagelijks voldoende Vitamine C binnenkrijgt kun je niet verkouden of ziek worden

Dit is natuurlijk een fabel. Je kunt wel degelijk een verkoudheid of griepje te pakken krijgen, hoe gezond je ook leeft.

2. Je kunt geen lichamelijk ongemak ervaren bij een te hoge dagelijkse Vitamine C inname

Vitamine C is niet gevaarlijk wanneer je de stof in grote hoeveelheden binnenkrijgt; je plast het overschot gewoon uit. Echter kunnen er soms wel lichamelijke ongemakken optreden; denk hierbij aan buikkrampen en misselijkheid.^ Top
Subscribe & get $5 discount!
get the first offers and events from our store
Would you like to be one of the first to receive exclusive information about the latest collections, offers and events from our store? Then just subscribe to our free newsletter now and get a voucher to the value of 5 € for your next purchase in our Online-Shop.