In Lucovitaal Groenlipmossel capsules en Groenlipmossel Vloeibaar is boswellia extract toegevoegd. Wat is boswellia? En wat doet het? Wij leggen het je uit!

Wat is Boswellia serrata?

Het kruid boswellia komt van de Boswellia serrata boom, ook wel bekend als de wierookboom. De Boswellia serrata boom is een kleine boom welke vooral voorkomt in Noord-India. Door kerven te maken in de bast van de boom, kan men het sap wat hieruit komt opvangen. Men gebruikt de hars van de boom al eeuwenlang als wierook.

Wat doet Boswellia?

Hoewel boswellia in de Oosterse geneeskunde al erg bekend is, is er in het Westen nog minder over de werking van boswellia bekend. Er komen echter steeds meer wetenschappelijke studies beschikbaar die de positieve werking van boswellia laten zien.

Boswellia in Lucovitaal Groenlipmossel

In Lucovitaal Groenlipmossel capsules en Groenlipmossel Vloeibaar is boswellia toegevoegd ter ondersteuning van sterke botten en soepele gewrichten. Het gebruikte extract is geen gewoon extract, maar Boswellia Super extract, met wel 30% van het meest actieve bestanddeel AKBBA (Acetyl-11keto ß-Boswellic Acid). De gunstige invloed van boswellia hangt af van het gehalte van dit actieve bestanddeel. Daarom is voor dit product gekozen voor het op AKBBA gestandaardiseerde extract, omdat kwaliteit het verschil maakt.

Onze Groenlipmossel supplementen bevatten naast boswellia ook andere ingrediënten die de werking van het product versterken, namelijk:

Curcumine
Aan onze Groenlipmossel producten is curcumine extract toegevoegd, ook wel Kurkuma genoemd. Curcumine extract zorgt voor de smering van de gewrichten. Curcumine is een antioxidant en heeft een beschermende invloed op gezonde weefsels en cellen. De curcumine in Groenlipmossel Vloeibaar is van biologische afkomst, waardoor het acht keer beter wordt opgenomen in het lichaam.

Zwarte bes
Aan Groenlipmossel Vloeibaar is daarbij ook Zwarte bes toegevoegd voor de verzorging van spieren en gewrichten.

Wil jij boswellia kopen? Bekijk onze Lucovitaal Groenlipmossel met boswellia.