In Lucovitaal Groenlipmossel capsules en Groenlipmossel Vloeibaar is voor soepele gewrichten boswellia extract toegevoegd. Wat is boswellia? En wat doet het? Wij leggen het je uit!

Wat is Boswellia serrata?

Het kruid boswellia komt van de Boswellia serrata boom, ook wel bekend als de wierookboom. De Boswellia serrata boom is een kleine boom welke vooral voorkomt in Noord-India. Door kerven te maken in de bast van de boom, kan men het sap wat hieruit komt opvangen. Men gebruikt de hars van de boom al eeuwenlang als wierook.

Boswellia: natuurlijke ontstekingsremmer

In de Indiase ayurvedische geneeskunde speelt boswellia al duizenden jaren een grote rol. De hars van deze boom werd vroeger al gebruikt als natuurlijke ontstekingsremmer tegen ontstekingen in de darm (Colitis) en in de gewrichten (Reumatoïde artritis).

Wat doet Boswellia?

De hars van de Boswellia boom heeft een ontstekingsremmende werking. Ook is het goed voor de gewrichten. Boswellia wordt in de Indiase ayurvedische geneeskunde gebruikt voor de behandeling van ziektes die met ontstekingen gepaard gaan, zoals artrose. Ook wordt boswellia hier onder andere gebruikt bij:

-          Keelpijn

-          Maagpijn

-          Astma en hoesten (allergieën)

-          Huidaandoeningen (zoals psoriasis en netelroos)

-          Leverproblemen

-          Het verzorgen van wonden

Hoewel boswellia in de Oosterse geneeskunde al erg bekend is, is er in het Westen nog minder over de werking van boswellia bekend. Er komen echter steeds meer wetenschappelijke studies beschikbaar die de positieve werking van boswellia laten zien.

Werking Boswellia

Boswellia remt de aanmaak van bepaalde enzymen die een rol spelen bij de aanmaak van  leukotriënen. Leukotriënen worden verantwoordelijk gehouden voor het instandhouden van ontstekingsprocessen in het lichaam. Boswellia is een natuurlijke ontstekingsremmer met hetzelfde effect als corticosteroïden. Corticosteroïden kunnen echter nare bijwerkingen hebben. Het grote voordeel van boswellia is dat het op plantaardige basis is en er minimale bijwerkingen zijn.

Boswellia in Lucovitaal Groenlipmossel

In Lucovitaal Groenlipmossel capsules en Groenlipmossel Vloeibaar is het ontstekingsremmende boswellia toegevoegd voor sterke botten en soepele gewrichten. Het gebruikte extract is geen gewoon extract, maar Boswellia Super extract, met wel 30% van het meest actieve bestanddeel AKBBA (Acetyl-11keto ß-Boswellic Acid). De gunstige invloed van boswellia hangt af van het gehalte van dit actieve bestanddeel. Daarom is voor dit product gekozen voor het op AKBBA gestandaardiseerde extract, omdat kwaliteit het verschil maakt.

Onze Groenlipmossel supplementen bevatten naast boswellia ook andere ingrediënten die de werking van het product versterken, namelijk:

Curcumine
Aan onze Groenlipmossel producten is curcumine extract toegevoegd, ook wel Kurkuma genoemd. Curcumine extract zorgt voor de smering van de gewrichten. Curcumine is een antioxidant en heeft een beschermende invloed op gezonde weefsels en cellen. De curcumine in Groenlipmossel Vloeibaar is van biologische afkomst, waardoor het acht keer beter wordt opgenomen in het lichaam.

Zwarte bes
Aan Groenlipmossel Vloeibaar is daarbij ook Zwarte bes toegevoegd voor de verzorging van spieren en gewrichten. Zwarte bes staat net als boswellia bekend om haar reinigende en ontstekingsremmende werking.

Wil jij boswellia kopen? Lucovitaal Groenlipmossel met boswellia is een sterke samenstelling voor soepele gewrichten.