Wereldwijde bezorgingWorldwide shipping
Doctor Clean Teek Verwijderaar voor mensen
1 stuk

Write Your Review

Spaarpunten Je ontvangt 25 punten voor het schrijven van een beoordeling.

Normale prijs: 29,95

Special Price 19,47

Doctor Clean® Teek Verwijderaar expert set bevat een spray, tekentang en testbuisje voor de veilige verwijdering van teken. De spray bevriest de teek, legt een laagje om de teek en stopt daarmee de afgifte van het besmettelijke speeksel van de teek tijdens het verwijderingsproces. Met de tekentang verwijder je veilig de teek in zijn geheel.
  • Voorkom de ziekte van Lyme!
  • Voor de veilige en volledige verwijdering van teken
  • Bevriest en legt een laagje om de teek, waardoor de overdracht van besmet speeksel van de teek wordt geremd
Doctor Clean® Teek Verwijderaar is een expert set voor een veilige verwijdering van teken. Het is bestemd als eerste hulpmiddel bij tekenbeten bij mensen. De Doctor Clean® Teek Verwijderaar set bevat een medische spray voor een snelle bevriezing van teken en een KICK THE TICK®-tekentang voor de veilige verwijdering van teken. De snelle bevriezing verlaagt het risico van overdracht van ziekteverwekkers die de teken met zich meedragen.

Hoe werkt Doctor Clean® Teek Verwijderaar?
De werking van Doctor Clean® Teek Verwijderaar is gebaseerd op een snelle bevriezing van de teek waarmee zijn fysieke functies worden lamgelegd. Door het inkapselen van de teek wordt het risico van het overbrengen van infectieuze stoffen tijdens de verwijderingsprocedure verminderd. Hierdoor wordt de teek beschermt tegen het afbreken, zodat de teek in zijn geheel verwijderd kan worden. Dankzij de innovatieve technologie wordt voorkomen dat de teek in tweeën wordt getrokken. Het zorgt ervoor dat de teek en de plek waar de teek in de huid vastzit, grondig met het product wordt bedekt. Dit verlaagt het risico dat er ziekteverwekkers worden overgedragen terwijl de teek veilig wordt verwijderd. De teek kan bewaard worden in het meegeleverde testbuisje, zodat de teek voor verdere diagnose onderzocht kan worden.

Het middel wordt aanbevolen bij de preventie van door teken veroorzaakte ziektes, waaronder: tekenencefalitis, de ziekte van Lyme, babesiose, anaplasmose en andere ziektes.

Wat zijn teken?
Teken zijn kleine, bloedzuigende spinachtigen. Ze zijn op ieder continent, met uitzondering van Antarctica, te vinden. In Europa vormt de schapenteek (Ixodes ricinus) de grootste bedreiging voor de gezondheid. Deze teek wordt aangetroffen in bossen, hoge grassen en het groen in steden. Teken kunnen de ziekmakende bacterie Borrelia (veroorzaker van de ziekte van Lyme) overdragen.

Gevolgen van een tekenbeet
Teken verspreiden ten minste 16 ziektes, waaronder ernstige, levensbedreigende infecties. Nadat de teek heeft gebeten, kan deze onmiddellijk ziekteverwekkende micro-organismen overbrengen. De meest voorkomende ziekteverwekker is de Borrelia-bacterie die de ziekte van Lyme (Lyme borreliousis) kan veroorzaken. Lyme is wereldwijd de meest voorkomende ziekte die door teken wordt veroorzaakt. Deze ziekte beïnvloedt het zenuwstelsel. Circa 10% van de besmette personen kan een aandoening aan het centrale zenuwstelsel ontwikkelen. Sommige tekenbeten zijn onschuldig, maar andere kunnen gevaarlijk of zelfs dodelijk zijn. Daarom moet een teek die zich in het lichaam heeft vastgebeten zo snel mogelijk worden verwijderd. Vroegtijdige verwijdering van de teek verlaagt het risico op een infectie.

Hoe ontstaat de ziekte van Lyme?
De teek bijt zich vast in de huid van mensen of dieren en voedt zich met bloed. Daarbij kan de teek de ziekmakende bacterie Borrelia overdragen. In Nederland is gemiddeld één op de vijf teken (20 procent) besmet met de bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. De meeste mensen worden niet ziek na een tekenbeet. Omdat tekenbeten vaak pijnloos zijn, kan iemand de ziekte van Lyme krijgen zonder ooit een tekenbeet te hebben opgemerkt. Na besmetting met de bacterie Borrelia is het lichaam niet immuun: elke nieuwe tekenbeet kan opnieuw de ziekte van Lyme veroorzaken. De ziekte kan niet door andere dieren of mensen worden overgedragen.

Inhoud Doctor Clean® Teek Verwijderaar expert set:
- Spuitbus: 9 ml spuitbus met doseerapplicator voor een snelle bevriezing en immobilisatie van de teek, waarmee 40 teken veilig verwijderd kunnen worden.
- Tekentang: Een speciaal ontwikkeld hulpmiddel voor een effectieve verwijdering van zowel nimfen als volwassen teken.
- Testbuisje: Gooi de verwijderde teek weg of doe hem in het testbuisje voor verdere diagnose.

EAN code: 8713713023090
Dr. Clean Teek Verwijderaar spray voor een snelle bevriezing van teken:
isohexadecaan, isopropylmyristaat, 1,1,1,2-tetrafluoroethaan
Stap 1: Bevries de vastgebeten teek
- Klik de tekentang van de spuitbus.
- Ontgrendel de spuitbus door de dop naar links te draaien (van gesloten naar open stand).
- Plaats de spuitmond van de spuitbus voorzichtig om de teek heen.
- Druk de doseerknop van de spuitbus zo ver mogelijk in voor een volledige dosering* van het product.
- Na afloop van de behandeling moet de spuitbus worden vergrendeld door de dop naar rechts (van de open in de gesloten stand) te draaien.

*Let op: Het aantal doseringen hangt af van de grootte van de teek (zie bijsluiter verpakking). Er mag niet meer dan 3 seconden tussen de doseringen zitten.

Activeer het product!
Activeer het product vóór het eerste gebruik door de doseerknop van de spuitbus tweemaal in te drukken.

Stap 2: Verwijdering van de bevroren teek
Gebruik de Dr. Clean Teek Verwijderaar tekentang om de bevroren teek volgens de medische aanbeveling te verwijderen. Gebruik het hulpmiddel conform de aanwijzingen om teken te verwijderen zonder ze te beschadigen en de kans op overdracht van de ziekteverwekkers tijdens de verwijderingsprocedure te verlagen. De tang bestaat uit 2 punten, kies het juiste formaat bij de grootte van de vastgebeten teek (zie bijsluiter verpakking).

- Kies de meest geschikte punt voor de tekentang op basis van de grootte van de teek. Pak de teek stevig vast met de tekentang en houd de tekentang daarbij zo dicht mogelijk op de huid.
- Trek de teek voorzichtig recht uit de huid met langzaam toenemende kracht.
- Controleer of de teek volledig is verwijderd. Desinfecteer het behandelde gebied.
- Gooi de verwijderde teek weg of doe hem in een testbuisje voor verdere diagnose.
- Desinfecteer de instrumenten die tijdens de teekverwijdering zijn gebruikt. Was je handen grondig met water en zeep of een desinfecteermiddel.

BELANGRIJK!
Een onjuiste behandeling kan leiden tot beschadiging van de teek en contact met ziekteverwekkers. Om direct contact met de teek te voorkomen, raden wij je aan beschermende handschoenen te dragen tijdens het verwijderen van de teek.

LET OP!
Een late ontdekking van de tekenbeet kan ertoe leiden dat de monddelen van de teek zich permanent vastzetten, waardoor de teek zeer lastig te verwijderen is. De delen van de teek die in de huid achterblijven moeten door de arts worden verwijderd.

AANVULLENDE INFORMATIE
Zit de teek op een moeilijk te bereiken plek, zoals in de oksel, achter de oren of rond de liezen? Vraag dan iemand om je te helpen bij het verwijderen van de teek. Na verwijdering van de teek moet je de behandelde plek enkele weken in de gaten houden. Plaatselijke of algemene ontsteking kan het gevolg zijn van de overdracht van ziekteverwekkers door de parasiet. In het geval van een onwel gevoel, koorts of het verschijnen van een rode kring of vlek (erythema migrans) die kenmerkend is voor de ziekte van Lyme dien je onmiddellijk contact op te nemen met je arts of apotheker.
Lees voor gebruik altijd de gebruiksaanwijzing. Alleen gebruiken zoals voorgeschreven, volg de aanwijzingen. Neem bij vragen contact op met je arts, zorgverlener of apotheker.

Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 3 jaar.
Kinderen alleen behandelen onder direct toezicht van een volwassene.
Niet aanbrengen op een beschadigde huid.
Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor een van de ingrediënten.
Contact met de ogen of de binnenzijde van de mond, neus, keel of intieme gebieden vermijden.
Niet inademen.
Hoge dosering kan roodheid tot gevolg hebben. Staak in dat geval onmiddellijk het gebruik van dit medische hulpmiddel en spoel de huid af met veel warm water (niet heet!). Laat de huid goed drogen. Neem in het geval van hardnekkige huidveranderingen (witte of rode huidverkleuringen, zwellingen, pijn) contact op met je arts of apotheker. Uitsluitend voor extern gebruik.

Schrijf je eigen beoordeling

Je plaatst een beoordeling over: Doctor Clean Teek Verwijderaar voor mensen

Hoe waardeer je dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Prijs
Kwaliteit
Punten sparen? Voor het schrijven van een beoordeling ontvang je spaarpunten, hiervoor dien je ingelogd te zijn. Log in of maak een account aan. Natuurlijk kun je ook als gast een beoordeling achter laten.
Andere kochten ook
Lucovitaal Krachtig & Goedkoop
Exclusieve aanbiedingen in je mailbox.
Krijg toegang tot exclusieve VIP sales, dagdeals, shopping nights & nieuwtjes en ontvang een kortingscode t.w.v. 5.00 euro!
Kortingscode:
Laden...