Gratis verzending vanaf €20 in Nederland en België
Snelle levering!
Snelle bezorging
Veilig betalen, zonder extra kosten
Vitamine D

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Vitamine D

Vitamine D staat ook wel bekend als de zonnevitamine. Deze vitamine wordt namelijk in onze huid aangemaakt onder invloed van zonlicht. Dat maakt Vitamine D één van de weinige vitamines die ons lichaam zelf kan aanmaken. Daarnaast is Vitamine D ook te vinden in voeding. Voornamelijk vette vissoorten als haring, zalm en makreel bevatten een hoog gehalte Vitamine D. In vleessoorten en eieren is ook Vitamine D te vinden, maar minder dan het gehalte wat in vis te vinden is. Lees hieronder verder voor alle informatie over Vitamine D eigenschappen en inname. 


Algemene eigenschappen van Vitamine D:

- Vitamine D bevordert een normaal/goed calciumgehalte in het bloed

- Vitamine D draagt bij aan een normale groei en ontwikkeling van de botten van kinderen

- Vitamine D heeft invloed op het in stand houden van een goede spierfunctie.

- Vitamine D is nodig om botontkalking zoveel mogelijk te beperken.  


Wat zijn de gevolgen van een tekort aan Vitamine D inname?

Een Vitamine D tekort kan diverse gevolgen hebben. Bij jonge kinderen kan dit Rachitis veroorzaken. Rachitis zorgt voor afwijkingen aan het skelet. Bij volwassenen, maar vooral ouderen van 65+, kan een Vitamine D tekort op langere termijn botontkalking of spierzwakte veroorzaken.


Wat zijn de gevolgen van te veel Vitamine D inname?


Door zonlicht is het niet mogelijk een teveel aan vitamine D binnen te krijgen. Wanneer je dagelijks langdurig bent blootgesteld aan zonlicht regelt het lichaam zelf de aanmaak van Vitamine D. De enige manier om een te hoge inname van Vitamine D te realiseren is op lange termijn dagelijks te veel supplementen te nemen. Een te hoge Vitamine D waarde maar zeer zelden voor.


Vitamine D inname jonge kinderen

Voor jonge kinderen is het niet noodzakelijk om Vitamine D aangevuld te krijgen via supplementen. In Nederland mag namelijk aan voedingsmiddelen extra Vitamine D worden toegevoegd (maximaal 4,5 microgram per 100 kilocalorieën). Dit wordt voornamelijk aan zuivelproducten toegevoegd (pap/peutermelk, yoghurt, kwark en toetjes). 


Wij adviseren Vitamine D3

Vitamine D3 is de actiefste vorm van Vitamine D. Vitamine D3 verhoogt de opname van kalk in de botten, ondersteunt de botten en het immuunsysteem, draagt bij aan een sterk gebit, zorgt mede voor een goede weerstand en is goed voor de spieren. Vitamine D3 (Cholecalciferol) is een vet oplosbare vitamine en wordt in de huid gevormd onder invloed van zonlicht. Inname van extra Vitamine D3 wordt door de Gezondheidsraad aanbevolen voor mensen met een donkere huidskleur, mensen die niet voldoende buiten komen, zwangere vrouwen, vrouwen vanaf 50 jaar en mannen vanaf 70 jaar.


Vitamine D3 is van belang voor verschillende systemen in het lichaam:

Bloed: Vitamine D3 draagt bij tot normale fosfor- en calciumgehalten in het bloed.

Botten: De Gezondheidsraad beveelt senioren en mensen met een donkere huidskleur aan extra Vitamine D3 te gebruiken ter versterking van de botten.

Cellen en weefsels: Vitamine D3 draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels.

Immuunsysteem: Vitamine D3 ondersteunt het immuunsysteem.

Tanden: Vitamine D3 is van belang voor het behoud van sterke tanden.

Spieren: Vitamine D3 is goed voor de werking van de spieren.

 

Bekijk hieronder ons Vitamine D assortiment.

 

^ Top
Subscribe & get $5 discount!
get the first offers and events from our store
Would you like to be one of the first to receive exclusive information about the latest collections, offers and events from our store? Then just subscribe to our free newsletter now and get a voucher to the value of 5 € for your next purchase in our Online-Shop.