Gratis verzending vanaf €20 in Nederland en België
Op werkdagen voor 20.00 uur besteld, morgen in huis!
Snelle bezorging
Veilig betalen, zonder extra kosten
Bamboe Zij-Lig Kussen
110 cm (L) x 22 cm (B) x 10 cm (H)
Op voorraad
Waardering:
89% of 100
SpaarpuntenVerdien 25 punten voor het schrijven van een recensie voor dit product
Speciale prijs 19,99 Normale prijs 59,99
Over dit product

Voor een heerlijke slaaphouding  zonder hinderlijke drukpunten en vol energie wakker worden. De hoes, gemaakt van bamboevezel, is ademend, antibacterieel, hypoallergeen en voert warmte op natuurlijke wijze af.  De vulling van zachte orthopedische vezels ondersteunt en verlicht de drukpunten en verbetert de lichaamshouding en bloedcirculatie van het lichaam. Het zorgt voor een rustige en ontspannen slaaphouding. Ook uitermate geschikt om te gebruiken op een massagebank als ondersteuning bij massages, fysiotherapie behandelingen, tijdens de zwangerschap en als voedingskussen voor uw baby.

  • Ontspant nek, schouder en rug
  • Ademend, hypoallergeen en antibacterieel
  • Perfect voor alle slaaphoudingen: rug, zij en buik
Van €59,99 voor €19,99

Ondersteuningskussen

Er zijn veel factoren die de kwaliteit van slaap beïnvloeden. Wat ook van invloed is op de slaapkwaliteit en de gezondheid is de slaaphouding. Iedereen heeft een voorkeurshouding. Een goede slaaphouding is belangrijk voor de gezondheid.


Slaaphoudingen

De meest gebruikte slaaphoudingen zijn:
• Op de rug met de armen naast het lichaam.
Dit is in het algemeen de beste slaaphouding voor de rug- en nekwervels. In deze slaaphouding wordt wel het meest  gesnurkt.
• Op de rug met de armen omhoog.
Ook deze slaaphouding is goed voor de rug. Het nadeel is wel dat wanneer de armen omhoog liggen, er druk kan worden veroorzaakt op de zenuwen van de schouders.
• Op de buik.
Op de buik slapen kan de werking van de darmen bevorderen, maar in deze houding moet het gezicht worden gedraaid om te blijven ademhalen. Dit kan zorgen voor overbelasting van de nek. De natuurlijke welving van de ruggengraat wordt in deze houding niet ondersteund en kan op lange termijn rugproblemen veroorzaken.
• In foetus houding
Deze houding brengt spanning op de rug en de nek. Deze houding kan ook de diepere ademhaling belemmeren.
• Op de zij, armen naast het lichaam
Deze positie is geschikt ter ondersteuning van de natuurlijk welving van de ruggengraat.
• Op de zij, armen vooruit
Deze slaaphouding heeft hetzelfde voordeel als slapen op de zij met de armen naast het lichaam.
• Op de rechterkant slapen
Wanneer men op de rechterzijde slaapt kan dit maagzuur verergeren. Slapen op de linkerzijde geeft echter meer druk op de longen, lever en maag. Voor zwangere vrouwen schijnt op de linkerzijde slapen de circulatie naar de foetus te bevorderen.


Het vinden van de juiste slaaphouding voor vrouwen tijdens de zwangerschap wordt vaak gezien als een uitdaging. De groeiende buik gaat steeds meer in de weg zitten. Vrouwen zijn in hun slaap vaak alerter in vergelijking tot mannen. De zwangerschap zorgt er dan ook voor dat vrouwen vaker wakker worden, moeilijk een fijne slaaphouding kunnen aannemen en daardoor een slechtere nachtrust hebben. Extra ondersteuning is hierdoor gewenst.


Gevolgen verkeerde slaaphouding

Bij ‘gezonde’ mensen treden er geen problemen op als zij even in een belastende houding gaan liggen. Dit gebeurt pas wanneer men vaak en langdurig in deze houdingen ligt.

De gevolgen van een verkeerde houding zijn:
• Depressie en stress;
• Spijsverteringsproblemen;
• Slechte ademhaling;
• Spanningshoofdpijn;
• Rug-,schouder- en nekpijn.


Rug-, schouder- en nekpijn zijn de meest voorkomende gevolgen van een slechte slaaphouding. Er komt dan veel spanning op het bovenlichaam te staan waardoor het lichaam onvoldoende wordt ondersteund. Het gevolg daarvan is dat de gewrichten gedwongen worden een zwaardere belasting te dragen. Uiteindelijk leidt dit tot pijn en afbraak van de weefsels rondom de gewrichten. Een slechte slaaphouding kan zelfs een hernia veroorzaken.

NIEUW! Bamboe Zij-Lig Kussen

Met het grote succes van het Lucovitaal Bamboe Hoofdkussen is er nu een uitbreiding in het assortiment met het Lucovitaal Bamboe Zij-Lig Kussen. Een heerlijk universeel flexibel orthopedisch relax kussen ter ondersteuning van het lichaam. Dit kussen verlaagt de belasting van het lichaam waardoor pijnlijke drukpunten verdwijnen. Het Bamboe Zij-Lig Kussen ondersteunt de benen, knieën, bekken, heupen, buik, rug, armen en nek. Het kussen vormt zich naar het lichaam en is gemaakt van zachte synthetische vezels voor een comfortabele ondersteuning. De uitwasbare hoes is gemaakt van bamboevezels waardoor ademend, antibacterieel en hypoallergeen. Het kussen biedt optimaal comfort zowel op een stoel, bankstel, rolstoel, bed en een massagebank ter ondersteuning van fysiotherapie behandelingen. Het Lucovitaal Bamboe Zij-Lig Kussen is uitermate geschikt tijdens de zwangerschap voor extra ondersteuning en een goede nachtrust. Na de zwangerschap kan dit kussen ook worden gebruikt als voedingskussen voor de baby.

Met BamboLux® worden onze producten duurzaam en verantwoord geproduceerd. De bamboe die wij gebruiken heeft alleen zonlicht en regenwater nodig om te groeien, waardoor een duur irrigatiesysteem niet nodig is. Bovendien wordt het overtollige regenwater opgevangen, om tijdens drogere periodes meerdere malen opnieuw gebruikt te worden. Het water dat nodig is voor het kleuren van de bamboe, wordt ook hergebruikt.  Bamboe heeft de goede eigenschap dat het niet herbeplant hoeft te worden, omdat er nieuwe planten groeien uit de wortels onder de grond. Daarnaast zorgt bamboe voor meer absorptie van koolstofdioxide uit de lucht en produceert ongeveer 30% meer zuurstof dan reguliere bomen. Verder blijven de wortels na het oogsten van de plant intact, waardoor er minder gevaar is voor bodemerosie. De productieopbrengst van bamboe is 10x zo groot in vergelijking met katoen, op basis van hetzelfde landoppervlak. Dit betekent dat er dus minder grond nodig is om de bamboe te verbouwen.

Bamboehoes:

waswaswas

Zij-Lig Kussen:

waswaswas


EAN code: 8713713023410

Vulling: 100% polyethervezel
Hoes: 100% bamboevezel
1 stuk
Het kussen opschudden nadat u het uit de verpakking heeft gehaald zodat de inhoud zich goed verdeeld. (Doordat het kussen is opgerold waarna vacuüm verpakt kunnen er deuken in het kussen ontstaan) Het bamboe zij-lig kussen is onder druk verpakt. Voor eerste gebruik het kussen goed laten luchten. Na 24 uur heeft het zich gevuld met lucht en is het kussen klaar voor gebruik. Het kussen niet wassen of buiten in de regen leggen om te luchten. Gebruik indien gewenst een extra kussensloop om vervuiling te voorkomen.
Schrijf je eigen beoordeling
Je plaatst een beoordeling over:Bamboe Zij-Lig Kussen
Uw waardering
Aanbiedingen

^ Top
Subscribe & get $5 discount!
get the first offers and events from our store
Would you like to be one of the first to receive exclusive information about the latest collections, offers and events from our store? Then just subscribe to our free newsletter now and get a voucher to the value of 5 € for your next purchase in our Online-Shop.